Autonieuws

Vijfsterren veiligheid: de nieuwe Volkswagen Touareg

Door Volkswagen
Onafhankelijke (crash)tests bevestigen het hoge veiligheidsniveau Omvangrijk veiligheidspakket: hoge scores op alle individuele testonderdelen

De maximale score van vijf sterren bij Euro NCAP betekent dat de nieuwe Touareg ook op het gebied van veiligheid een buitengewoon goede keus is in zijn segment. De grote SUV van Volkswagen behaalde op alle vier beoordelingscriteria zeer hoge cijfers. Hij beschermt zijn passagiers om te beginnen zeer goed: de score voor volwassen inzittenden kwam uit op 89% van het maximum en bij kinderen op 86%. De Touareg scoorde 81% op het criterium ‘assistentiesystemen’ en 72% voor de bescherming van kwetsbare weggebruikers, zoals voetgangers.

Een uitgebreid veiligheidspakket

De Volkswagen Touareg is zeer solide geconstrueerd en uitgevoerd met vele airbags. Daarnaast beschikt hij over innovatieve assistentiesystemen. Zo maakt de warmtecamera van Night Vision personen en dieren in het donker zichtbaar. Traffic Jam en Roadwork Lane Assist helpen de bestuurder door vanaf 60 km/h stuurondersteuning te bieden, automatisch remmen en accelereren mogelijk te maken en te waarschuwen bij het onbedoeld overschrijden van wegmarkeringen. Front Traffic Assist reageert tijdig adequaat op weggebruikers die (onverwacht) vóór de Touareg oversteken en elektromechanisch aangestuurde stabilisatoren zorgen voor maximale stabiliteit. Ook is de Touareg er met IQ.Light ofwel interactieve LED matrix koplampen met onder meer een automatische dim-/grootlichtfunctie. Een head-up display is ook leverbaar.

Het European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) is dé Europese veiligheidsbenchmark. Het testprogramma is door de jaren heen steeds strenger geworden. Het omvat onder meer frontale en zijdelingse botsproeven en stelt zeer hoge eisen aan de assistentiesystemen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

|Doorsturen

Meest gelezen op Mooisites

112-meldingen

Landelijk nieuws

Regionaal nieuws

Vacatures

Ondernemend

Autonieuws

Weer